Vaizdo konferencijos

Bendravimas per atstumą panaudojant vaizdo konferencinį ryšį yra puiki priemonė efektyviau panaudoti darbo laiką, sumažinti įmonės išlaidas, greičiau priimti verslo sprendimus ir tapti lyderiu. Šiuolaikinės vaizdo konferencijų technologijos ne tik kokybiškai perduoda vaizdą ir garsą, bet tuo pačiu metu leidžia parodyti kompiuterio ekrane esančią informaciją, vaizdo įrašus, perduoti realų dokumentą, esanti ant popieriaus, brėžinių, gaminių, projekto maketų ar medžiagų vaizdą.
Šiandien vaizdo konferenciniam ryšiui vis daugiau naudojami kompiuteriniai tinklai ir Internetas, tačiau puikiai gali tikti ir sujungimas per skaitmeninius telefoninius tinklus (ISDN).

Norint sėkmingai pradėti įmonėje ir jos padaliniuose naudoti vaizdo konferencijų sistemą, reikia:

1. Įdiegti įmonės padaliniuose ir centrinėje būstinėje vaizdo konferencijų įrangą.
Vaizdo ir garso kokybė priklauso nuo tinkamai parinktos įrangos. Svarbu pasirinkti Jums tinkamiausią vaizdo konferencijų įrangą. Ji gali būti skirta ir vienam žmogui darbo vietoje, ir grupei žmonių pasitarimų kambaryje. Įranga pasirenkama ne tik pagal žmonių kiekį, bet ir pagal patalpos, kurioje ji bus naudojama, išplanavimą, akustiką ir apšvietimą. Kartais tinkamas patalpų paruošimas vaizdo konferenciniam ryšiui gali kainuoti daugiau negu pati vaizdo konferencijų įranga.

2. Paruošti įmonės kompiuterinį tinklą (arba Interneto ryšio kanalus) vaizdo ir garso perdavimui.
Vaizdo ir garso kokybė priklauso nuo kokybiškų ir patikimų ryšio kanalų. Nepasisant to, kad vaizdas ir garsas yra kokybiškai perduodami šiuolaikinės vaizdo konferencijų įrangos, jų perdavimui dar reikalingas pakankamai didelis ryšio kanalų pralaidumas, aukštesni negu paprastai kokybiniai parametrai. Todėl gali reikti padidinti šių kanalų pralaidumą ir nustatyti reikiamus parametrus.

3. Jeigu būtina, įrengti skaitmeninio telefoninio tinklo (ISDN) ryšio linijas.
Jei turite gerą vaizdo konferencijų įrangą, tačiau vaizdo ar garso kokybė yra nepakankama, greičiausiai netinkamas, nepakankamai pralaidus yra kompiuterinio ryšio kanalas. Esant tokiai situacijai, puiki alternatyva kompiuterinio ryšio linijoms yra ISDN arba skaitmeninis telefoninis tinklas. Šis tinklas yra pasaulinis, patikimas, bet gana brangus. Tačiau kartais tai gali būti vienintelė išeitis rengti kokybiškas vaizdo konferencijas.

4. Apmokyti darbuotojus naudotis vaizdo konferencijų sistema.
Šiuolaikinė vaizdo konferencijų įranga kokybiškai perduoda vaizdą, garsą ir duomenis. Dar vienas didžiulis šios įrangos privalumas - paprastas naudojimasis: ja gali sėkmingai naudotis bet kokių pareigų ir bet kokio išsilavinimo žmogus. Tačiau, kaip ir su kiekvienu nauju prietaisu, taip ir su vaizdo konferencijų sistema reikia susipažinti, pajusti valdymo paprastumą, pamatyti naudą. Todėl įmonės darbuotojų apmokymas yra būtinas.

5. Padėti priprasti darbuotojams šia sistema naudotis.
Vien turėdami kokybišką įrangą ir kokybiškas ryšio linijas, akivaizdžios naudos dar nepastebėsite, svarbu yra naudotis vaizdo konferencijų sistema - naudotis dažnai ir intensyviai. Priešingu atveju, investicija neduos realios naudos, nesumažins įmonės kaštų, darbas netaps efektyvesnis. Todėl ypač svarbu išmokyti įmonės darbuotojus naudotis šia sistema kaip alternatyva kelionėms, įtikinti juos, kad tai yra naudinga ne tik įmonei, bet ir jiems patiems. Nes vaizdo konferencinis ryšys yra pats saugiausias ir ekologiškiausias susisiekimo būdas.

Siūlome ZoomPolyKonftelLifesize platformas ir įrangą vaizdo konferencijoms.